29.4.17

LUPUS

El lupus eritematós sistèmic (LES) o simplement conegut com a lupus és una malaltia autoimmunitària crònica on el sistema immunitari ataca a les cèl·lules sanes de l'organisme. 


CAUSA

Actualment no es coneix la causa del lupus. 

SÍMPTOMES

El lupus pot afectar qualsevol part de l'organisme. Tot i això, els llocs més freqüents són: el cor, les articulacions, la pell, els pulmons, els vasos sanguinis, el fetge, els ronyons i el sistema nerviós.


Els principals símptomes són: febrícula, úlceres, dolors musculars, artritis, fatiga, pèrdua de gana, erupció a la cara en forma d"ales de papallona" (imatge a l'inici), inflamació de la pleura i el pericardi, i mala circulació als dits.



 DIAGNÒSTIC

No existeix cap prova per a diagnosticar el lupus. Tot i això, el que es fa normalment és: veure l'historial mèdic, un examen complert, un anàlisis de sang i una biòpsia de la pell i el ronyó.


TRACTAMENT

Encara que fins al moment no hi ha una cura, els símptomes es tracten amb corticosteroides (regulen diferents funcions de l'organisme) i immunosupressors (impedeixen l'activitat del sistema immunitari) .

Estructura de la cortisona
EPIDEMOLOGIA

El nombre d'afectats depèn de la zona. Normalment, es troba entre 4 i 250 casos per cada 100.000 habitants. El 90% dels casos són dones en edat fèrtil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada